logo_main_2

Για παραγγελίες: (0030) 23320 43331 – (+30) 6973 742 851

Bamboo Just Moso
Αποκλειστικά στο φυτώριο μας!!!
Bamboo Just Moso
Φυτά δικής μας παραγωγής.
Bamboo Just Moso
Αναγεννάται φυσικά ετησίως
Previous
Next

Bamboo Just Moso

Αναγεννάται φυσικά ετησίως
ΦΥΤΩΡΙΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
BAMBOO JUST MOSO
ΦΥΤΩΡΙΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
Φυτά δικής μας παραγωγής
ΦΥΤΩΡΙΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
Superfood δικής μας παραγωγής!!!
ΦΥΤΩΡΙΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
Το Just Moso στη μαγειρική
Το Just Moso στη μαγειρική
Hotel Jakarta
Τοιχοποιία από μπαμπού Just Moso
Διεθνές Αεροδρόμιο Μαδρίτης
Κυρτή οροφή από μπαμπού Just Moso
Previous
Next

Τα Bamboo Just moso καλλιεργούνται χωρίς πρόσθετα λιπάσματα , φυτοφάρμακα ή άρδευση.

Έχει βέλτιστο κύκλο ανάπτυξης πέντε ετών και συλλέγεται επιλεκτικά με το χέρι, εξαλείφοντας τον βαρύ εξοπλισμό που μπορεί να επηρεάσει το περιβάλλον. Μπορεί να συγκομιστεί χωρίς την ανάγκη αναφύτευσης, καθώς αναγεννάται φυσικά ετησίως. Λόγω της δομής της ρίζας του, έχει την ικανότητα να κρατά χαλαρό το έδαφος, εμποδίζοντας την διάβρωση.Τα bamboo  είναι μια ταχέως ανανεώσιμη και εναλλακτική πηγή υλικού για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών . Τα φυτά έχουν διάρκεια ζωής έως και 99 χρόνια. Απομονώνουν έως και 70% περισσότερο άνθρακα ετησίως από ένα δάσος σκληρής ξυλείας

ΦΥΤΕΨΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΑΡΜΑ BAMBOO, ΣΗΜΕΡΑ!!!!!!

– Γίνε ο πρώτος!

– Αναπτύσσεται εύκολα.

– Εύκολο να καλλιεργηθεί βιολογικά.

– Μια φορά επενδύεις.

– Μια φορά φύτευση -100 χρόνια συγκομιδής

– Κέρδος παραγωγής μετά από 4-5 χρόνια

– Μπορείτε να επιλέξετε τη συγκομιδή ξυλείας ή προϊόντων ξυλείας ή

τροφίμων και ποτών ή γαιάνθρακα ή καλλυντικών ή υφασμάτων ή……….

– Κρατά την γη μας βιώσιμη.

Οι συναλλαγές εκπομπής άνθρακα είναι μια μορφή συναλλαγών που στοχεύει συγκεκριμένα το διοξείδιο του άνθρακα (υπολογιζόμενο σε τόνους διοξειδίου του άνθρακα ίσο με tCO2e ) και πλέον αποτελεί τη χονδρική αγορά των συναλλαγών εκπομπής.

Αυτή η μορφή άδειας συναλλαγών είναι μια κοινή μέθοδος που εφαρμόζουν οι χώρες ώστε να είναι σύμφωνες με τις «υποχρεώσεις» τους βάση του Kyoto Protocol (πρωτόκολλο Kyoto), όσο αφορά τη μείωση της εκπομπής άνθρακα σε μια προσπάθεια να μειωθεί η πιθανότητα μελλοντικής κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά με την συναλλαγή άνθρακα, μια χώρα που έχει περισσότερη εκπομπή μπορεί να αγοράσει το δικαίωμα να εκπέμπει περισσότερο και η χώρα που έχει λιγότερη εκπομπή πουλάει το δικαίωμα να εκπέμπει άνθρακα σε άλλες χώρες. Έτσι οι χώρες που εκπέμπουν  περισσότερο άνθρακα ικανοποιούν τις ανάγκες άνθρακα και η συναλλαγματική αγορά έχει ως αποτέλεσμα στην πιο φθηνή λύση για τη μείωση άνθρακα, εκμεταλλεύοντάς το. Για οποιοδήποτε έξοδο που αφορά την μείωση άνθρακα, ο μηχανισμός της αγοράς θα έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη μείωση.

Η Έυρωπαϊκή αγορά εκπομπής (EU ETS ) αποτελεί θεμελιώδη λίθο στην πολιτική της  Έυρώπης που μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής και είναι εργαλείο κλειδί στη μείωση εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου χωρίς κόστος. Έίναι η πρώτη στην αγορά άνθρακα και παραμένει ακόμη και σήμερα η μεγαλύτερη. Στημένη το 2005, η EU ETS είναι η πρώτη και μεγαλύτερη στον κόσμο διεθνώς εκπομπής αγορά, περιλαμβάνοντας πάνω από τα ? της διεθνής αγοράς του συστήματος. Η αντιστάθμιση άνθρακα είναι η μείωση της εκπομπής αερίων θερμοκηπίου ή διοξειδίου του άνθρακα που γίνεται ώστε να αναπληρώσει ή να αντισταθμίσει την εκπομπή που γίνεται αλλού. Οι αντισταθμίσεις άνθρακα μετριούνται σε μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα και αντιπροσωπεύουν 6 βασικές κατηγορίες
αερίων θερμοκηπίων όπως, μεθάνιο, νιτρικό οξύ, υδροφθοράνθρακες. Μια αντιστάθμιση άνθρακα παριστάνει τη μείωση από ένα μετρικό τόνο διοξειδίου του άνθρακα ή το ίσο του σε αέρια θερμοκηπίων.

Τι μπορεί να κάνει το μπαμπού για το διοξείδιο του άνθρακα;
Προσπάθειες να μελετηθεί σχολαστικά ο ρόλος των φυτών στην μείωση της κλιματικής αλλαγής αυξάνονται. Οι περισσότεροι ερευνητές επικεντρώνονται στην υπόσχεση για μεγάλα, με πολλά φύλλα δασικά δέντρα για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, Lal (1998) στην Ινδία, Chen (1999) στον Καναδά, Zhang (2003) στην Κίνα και Monson (2002) στις Η.Π.Α. Γενικότερα μιλώντας όσο μεγαλύτερο το φυτό τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απορροφά και τα δέντρα είναι τα πιο προφανή μεγάλα είδη φυτών. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποια πολύ μεγάλα μη-δέντρα φυτά στον κόσμο και εξαιρετικά πολλά στοιχεία οδηγούν σε ένα εξαιρετικά «πράσινο πολεμιστή» στην αλλαγή του κλίματος, το μπαμπού.

Το πόσο γρήγορα μεγαλώνει το φυτό παίζει το ρόλο του καθορίζοντας το πόσο διοξείδιο του άνθρακα απορροφά σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έχοντας αυτό υπ’ όψιν το μπαμπού είναι ο νικητής. Μεγαλώνει γρηγορότερα από πολλά δέντρα, μεγαλώνει ως τα 1,2 μέτρα την μέρα. Για την ακρίβεια το μπαμπού κρατάει το ρεκόρ Guinness για το γρηγορότερα αναπτυσσόμενο φυτό στον κόσμο.

Αυτή η έρευνα είναι σημαντική επειδή αυτά τα θεμελιώδη νούμερα μπορούν πιο εύκολα να πείσουν τους υπεύθυνους-πολιτικής για τη σημασία των δασών μπαμπού καθώς και άλλων φυσικών πόρων που μετριάζονται και προσαρμόζονται στην αλλαγή κλίματος. Για παράδειγμα η Κίνα έχει ένα τεράστιο είδος μπαμπού που ονομάζεται Moso bamboo. Ένα εκτάριο (μια περιοχή περίπου όσο το μέγεθος ενός αθλητικού γηπέδου) από αυτό το είδος μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και 250 τόνους άνθρακα (Qi 2009). Χρησιμοποιώντας δεδομένα πάνω στις εκπομπές άνθρακα από την παγκόσμια τράπεζα, αυτό μεταφράζεται στο ποσό του άνθρακα που παράχθηκε το 2009 από 160 άτομα στην Κίνα (ή περίπου ίσο με 50 άτομα στις Η.Π.Α.) Γενικά η πιο αποτελεσματική λύση για την κλιματική αλλαγή είναι να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα, μειώνοντας την εξάρτηση σε ορυκτά καύσιμα. Αλλά αφού η μηδενική εκπομπή άνθρακα είναι απίθανη στο κοντινό μέλλον, τα δάση παίζουν ζωτικό ρόλο στο δρόμο για να επιτευχθεί ένα στάδιο ουδετερότητας. Έπιπλέον εάν οι χώρες όπως αυτές της νοτίου Αφρικής αποδείξουν ότι απομακρύνουν όχι μόνο της χώρας τους το διοξείδιο αλλά επίσης, πολύς άνθρακας που παράγεται από άλλες χώρες, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει τις πλούσιες, που προκαλούν υψηλή μόλυνση χώρες, στο να συνεισφέρουν περισσότερο στην προστασία αυτών των πολύτιμων αγαθών (πηγές ενέργειας).

Διεθνείς πιστώσεις, είναι τα «οικονομικά μέσα» που αντιπροσωπεύουν ένα τόνο διοξειδίου του άνθρακα που απομακρύθηκε ή μειώθηκε από την ατμόσφαιρα ως αποτέλεσμα από την διαδικασία μείωσης εκπομπής.Στο παρόν, οι διεθνείς πιστώσεις «παράγονται» από δυο μηχανισμούς που οργανώθηκαν κάτω από το KYOTOPROTOCOL οι οποίοι είναι:Ο μηχανισμός καθαρής ανάπτυξης. Επιτρέπει στις χώρες με μεγάλη βιομηχανία με μια δέσμευση για μείωση αερίων του θερμοκηπίου (οι χώρες αυτές ονομάζονται Anex 1), να επενδύσουν σε έργα για τη μείωση εκπομπής αερίων σε αναπτυσσόμενες χώρες ως εναλλακτική στις πιο ακριβές μεθόδους μείωσης στις δικές τους χώρες. Κοινές εφαρμογές (jointimplementation)- επιτρέπει στις μεγάλες βιομηχανικά χώρες να συμφωνήσουν στις ζητούμενες περικοπές εκπομπής για τα αέρια θερμοκηπίων πληρώνοντας σχέδια πάνω στη μείωση εκπομπής σε άλλες μεγάλες βιομηχανικά χώρες.Η κοινή εφαρμογή παρέχει «ενώσεις» για τη δημιουργία εκπομπής μείωσης (ERUs) ενώ ο μηχανισμός καθαρής ανάπτυξης (CDM) παρέχει στη δημιουργία «εγκεκριμένων» μειώσεων εκπομπής.Οι συμμετέχοντες στην Ευρωπαϊκη Ένωση στο σύστημα μείωσης εκπομπής μπορούν να χρησιμοποιήσουν διεθνείς πιστώσεις από τον μηχανισμό καθαρής ανάπτυξης και την κοινή εφαρμογή ώστε να πληρώσουν τις προϋποθέσεις τους στο EUETS (διεθνές σύστημα στην ευρώπη) ως το 2020 υποκείμενες σε ποσοστιαίους και ποιοτικούς κανονισμούς.

Ως η μεγαλύτερη αγορά άνθρακα το διεθνές Ευρωπαϊκο σύστημα εκπομπής είναι προς το παρόν η μεγαλύτερη πηγή σε ζήτηση για διεθνείς πιστώσεις κάνοντάς το την βάση για τη διεθνή αγορά άνθρακα και τον κύριο πάροχο για επενδύσεις καθαρής ενέργειας σε αναπτυσσόμενες χώρες και οικονομίες που είναι σε μετάβαση.Η Ευρωπαϊκή ένωση κατέχει εγχώριο στόχο για τη μείωση εκπομπής και προς το παρόν δενπροβλέπει στη συνέχεια χρήσης διεθνών πιστώσεων μετα το 2020.Παρ’ όλα αυτά είναι σημαντικό η συμφωνία στο Παρίσι να παρέχει προϋποθέσεις πάνω στη χρήση των αγορών για να παρέχει καθαρό και θεμελιώδη σκελετό για συνδεόμενες αγορές άνθρακα στο μέλλον.Το άρθρο 6 της συμφωνίας παρέχει:Κανονισμούς για τα ζητούμενα μέλη στην εφαρμογή θεμελιωδών λογιστικών κανονισμών στις προϋποθέσεις που περιέχουν τη χρήση «των διεθνών εξωτερικών εμβασμάτων» πάνω σε διεθνή καθορισμένες συνεισφορές.

Αυτοί οι κανόνισμοί θα κάνουν δυνατή τη σύνδεση σχεδίων παράλληλα εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα της δέσμευσης, ένας «μετριαστικός» μηχανισμός για να αντικαταστήσει τους δυο υπάρχοντες μηχανισμούς (καθαρή αναπτυξη-κοινή εφαρμογή) και παρέχει στην εξειδικευμένη μείωση εκπομπής ως χρήση απέναντι στις καθορισμένες διεθνείς δεσμεύσεις. Αυτό θα μπρούσε να διευκολύνει την συμμετοχή στη διεθνή αγορά άνθρακα στη βάση μιας καθορισμένης συνεισφοράς.Αυτές οι διατάξεις θα χρειαστεί να εφαρμοστούν μέσω των είδη εφαρμοσμένων αποφάσεων στα επόμενα χρόνια. Καθώς «χτίζεται η εμπειρία» θα χρειαστεί να προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς στο οποίο όλες οι χώρες κάνουν συνεισφορές αλλά υπάρχει δυνατότητα ποικιλίας σε διάφορους τύπους συνεισφοράς.

Copyright Φυτώρια Δανιηλίδης